Прокуратура "шиє" справу на поліцейську через затриманого мажора
26 апреля 2016, 03:04
17647
Олександр Топорівський

Мій друг служить у патрульній поліції міста Луцька. От недавно розповів історію про те, як нівелюються будь-які старання перетворити стару міліцію в нову поліцію - такий собі класичний спосіб зламати найважливішу штуку - віру самих поліцейських в те, що вони можуть змінити країну.

21 лютого в центрі Луцька відпочивав такий собі Олександр Волошин, тоді ще чинний заступник начальника управління захисту економіки ДЗЕ у Рівненській області. Чувак катався на авто з п"яним другом-водієм, а після зупинки авто патрульними почав жостко бикувати. На відео боді-камери поліцейського все чітко видно:

Чоловіка затримали, склали адмінпротокол за хуліганство, і все б закінчилось чудово, якби не наш гуманний суд. Суддя Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук не взяв до уваги покази свідків і відео боді-камер поліцейських, виправдав Олександра Волошина і вирішив притягнути до відповідальності... поліцейську Мар'яну Олексюк, яка складала адмінпротокол! За нібито підробку підпису свідка суддя скерував подання в прокуратуру.

Ця справа незабаром буде слухатись в апеляції, ну й ніби не все втрачено, але...

Два тижні тому Олександра Волошина знову затримує поліція. Цього разу доблесний екс-правоохоронець, п'яний в зюзю, зчинив бійку перед входом в кафе й валявся в багнюці. Знову - непокора поліції, нецензурщина, відділок... Словом, докладніше - на відео:

Адміністративну справу Волошина розглядає суддя Луцького міськрайонного суду Олег Ющук. В перші хвилини судового засідання цей суддя заборонив відеозйомку і навіть звукозапис в залі всупереч Закону:

"Учасники судового процесу, інші особи, присутні у залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіотехнічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з урахуванням обмежень, установлених законом. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду. Проведення в залі судового засідання фотозйомки, відеозапису, а також трансляція судового засідання повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання та здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав." (Ч. 3 ст. 11 ЗУ "Про судоустрій та статус суддів").

Журналісти відмовились вимикати камери, і суддя покинув судову залу. Судове засідання перенесли на 25 травня. Суддя тепер не заперечує проти зйомки, розгляд справи триває.

До речі. Олескандр Волошин не пройшов переатестацію, але оскаржує своє звільнення в суді і, ймовірно, буде поновлений на посаді вже незабаром - 29 квітня.

Знаєте, що найбільш обурює в цій історії? Навіть не те, що стара система почуває зараз себе дуже комфортно і відчуває абсолютну безкарність. Людина, яка прагне щось змінити в країні, йде на посаду чи службу навіть не за зарплату, а швидше напівволонтером, бо її це болить, - такі-от волошини на пару з продажними суддями, прокурорами та іншою нечистю (на пару з громадськістю, яка мовчки це все ковтає!)такими діями відбивають бажання змінювати. А бажання змінювати - це те останнє, що в нас, молоді, є і не дає виїхати з країни к бісовій матері...

Фото, відео: Громадське.Волинь

Понравилась публикация? Расскажи друзьям:
Твитнуть
Поделиться
Поделиться